Toerisme Antwerpen en Kate Ryan promoten stad op World Outgames Kopenhagen

Antwerpen Toerisme & Congres zal komende week actief de metropool promoten tijdens de World Outgames in Kopenhagen (Denemarken). Antwerpen organiseert – als het budget het toelaat – de holebispelen in 2013.

Antwerpen aanwezig op Outcities in Kopenhagen

Van 25 juli tot 2 augustus 2009 promoot de stad Antwerpen zichzelf in Kopenhagen tijdens de World Outgames, de wereldspelen voor holebi’s. De promotie gebeurt in het kader van Outcities, het culturele luik van de Outgames.

Om de vier jaar worden de World Outgames, de wereldspelen voor holebi’s, georganiseerd. De eerste World Outgames werden in 2006 georganiseerd in Montreal. Van zaterdag 25 juli tot zondag 2 augustus vindt de tweede editie plaats in Kopenhagen. Gedurende deze week zullen tussen de 8000 en 10 000 deelnemers het tegen elkaar opnemen in 38 verschillende sporten.

Naast het sportieve luik, wordt er ook een maatschappelijk en een cultureel luik georganiseerd. Dit culturele luik heet Outcities: zes steden beschikken tijdens de periode van de spelen over een plein in het centrum van Kopenhagen om er promotie te voeren. Antwerpen neemt van 25 tot 31 juli het plein ‘Vor Frue Plads’ in. Daarmee is Antwerpen in goed gezelschap want ook Rio de Janeiro, Tel Aviv, Mexico city, Melbourne en Aarhus nemen deel aan Outcities.

De organisatie verwacht 360 000 internationale bezoekers voor het Outcities-project: een ideale gelegenheid dus om de stad als citytrip- en gayvriendelijke bestemming in de kijker te plaatsen.

Enkele blikvangers op het ‘Antwerpse’ plein zijn:

  • infobalie van Antwerpen Toerisme en Congres
  • de installatie van Urban Camping; Import Export Architecture ontwierp een nieuw type kleinschalige stedelijke camping. De Urban Camping kan in elke stad worden ingeplant die wil experimenteren met deze nieuwe vorm van kamperen. Van 24 april tot 24 mei 2009 werd de camping voor een eerste keer opgebouwd op de Antwerpse oevers van de Schelde, voor de Kaailand-tentoonstelling rond mobiele architectuur. Nu wordt de installatie voor een tweede keer opgesteld in Kopenhagen.
  • Cirque Atomique (glam & glitter coverband, disco)
  • Kate Ryan (zangeres en auteur van het officiële ‘Eurogames 2007’-lied )
  • modeshow van ontwerper Geert De Puysseleer (met een catwalk in de vorm van een A)
  • dj Christophe (elekrohouse dj, treedt op in D-club)
  • Mask’Ara (drag queens)

Antwerpen Toerisme & Congres is sinds 2006 actief op de nichemarkt van het gaytoerisme. Samen met diverse Antwerpse partners promoot de stad Antwerpen op een constructieve en pro-actieve manier Antwerpen als gayvriendelijke bestemming in binnen- en buitenland.

Het volledige programma en meer details vinden geïnteresseerden op http://www.copenhagen2009.org

Eén reactie

  1. […] Kate Ryan en kampioen handboogschieten Ivan Denis zijn samen met de Zweedse consul-generaal Jean-Jacques […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: