Film: Boy Culture @ Gay Movie Night Metropolis

Zo, enkele uren geleden hebben we Boy Culture gezien tijdens de Gay Movie Night Metropolis. Een leuk vrij leuk filmpje tijdens een goed foute avond.

Jan Bosman zei het zelf tijdens de intro: er zijn filmdagen voor kindjes, voor vrouwen en voor senioren; nu een thema-avond voor gays. Leuk idee dat zeker opvolging mag krijgen. Maar het weinige volk in de zaal en het DVD-gevoel van de film doet vermoeden dat er ruimte is voor verbetering.

Boy Culture

Over het verhaal ga ik weinig vertellen, omdat ik anders de clue zou prijsgeven.

Boy Culture
Reeds tien jaar gaat ‘X’ door het leven als escort voor een selecte groep mannelijke klanten. Hij (Alex) woont in zijn huis samen met Andrew, op wie hij heimelijk verliefd is, en Joey, die het liefst met hem in bed duikt. Op een dag krijgt ‘X’ een nieuwe klant, de op leeftijd zijnde Gregory. Maar voordat Gregory besluit naar bed te gaan met ‘X’, vertelt hij hem een liefdesverhaal, een liefdesverhaal strekkende over vijftig jaar. Bij “X” komen door dit verhaal allerlei gevoelens los die er uiteindelijk voor zorgen dat hij een keuze maakt.

Slecht is ie zeker niet. Maar zoals wel meer homofilms kreeg ik het gevoel dat de regisseur, Q. Allan Brocka, te veel wilde. Het was als parkeren in 36 manoeuvres: je staat tussen de lijnen, maar een mooie oefening was het niet.

Gay films willen gewoon te veel, alsof de makers vrezen nooit meer het geld te zullen hebben om een andere prent te draaien, en dan moeten alle ideeën meteen in die ene film worden gestopt.

Enfin, het was entertainent. Belg Patrick Bauchau (70) zien we overal en speelt zijn rol goed. De personages Andrew, X en Joey komen precies uit QAF mar krijgen wel wat diepgang. Enfin, je mag Boy Culture best op je to-rent-lijstje zetten.

Gay Movie Night

Weinig volk voor Gay Movie Night. Misschien schrok de prijs van 15 euro wel af. Toch wel veel voor een DVD, schuimwijn en een drankbonnetje in het Hessenhuis (dat D-club verving). OK, op het einde kregen we een goodie bag, maar het kan goedkoper. Die afterparty is niet nodig. Het concept is wel leuk. Homofilmpjes op groot scherm: why not.

Boy Culture (2007)
Van: Quenton Allan Brocka
Met: Patrick Bauchau, Derek Magyar, Darryl Stephens, Jonathon Trent.

Benjamin

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: