Resto: Canal

Vorige maandag gingen mijn vriend en ik inderhaast nog iets bikken. We hadden niet veel tijd en bevonden ons in de buurt van het Museum van Schone Kunsten in Antwerpen, ons oog viel op Canal. Een fris ogende en moderne brasserie met veel lichtinval. Het personeel ontving ons erg vriendelijk en slaagde er in om met ons kort tijdsbestek rekening te houden.

Gezellige keet

De mix van antieke tafeltjes en stoeltjes met een kleurenpalet van zwart geverfde muren en crèmegele tegeltjes is érg geslaagde en rustgevend. Aan de overkant werd een steak Bearnaise besteld en ikzelf vroeg een zalmwrap. Lekker gezond namen we er beiden een fruitsapje er bij. De steak was perfect gebakken, het bord was eenvoudige gepresenteerd maar royaal voorzien van knapperige groenten. De saus kwam er apart bij wat toch een pluspunt is.

Afgewerkte en ruime plats

De wrap was gewoon heerlijk: een geslaagd en niet te zwaar deeg gevuld met gestoomde zalm, verse ruccola en andere groentjes en een heerlijk afgewerkt sausje werden in sneltempo verorberd. Beide gerechten waren overigens vergezeld van een meer dan ruime portie frieten. Helaas konden we niet blijven nagenieten en vroegen we al snel om de rekening.

Redelijke prijs

Die kwam uit op ongeveer 38 euro: plusminus 17 euro voor de steak en 13 euro voorde wrap. Niet goedkoop maar ook niet duur, de service was bovengemiddeld en dat maakt de rekening dan onmiddelijk goed. Canal fungeert ook als loungebar en heeft in de zomer een gezellig terras. Voor een niet te uitgebreide maar lekkere en vullende hap kan ik het je zeker aanraden.

rating:4/5

Canal
Leopold De Waelplaats 2
2018 Antwerpen
tel: 03 237 27 00

alle dagen open vanaf 8u, zondag vanaf 10u

2 Reacties

  1. Bootje varen 😀

    Hevige fantasieën… over uitbreiding http://www.m2shoppingcenter.be
    met verbinding naar Bosscherveld…
    http://www.stiphout.nl

  2. Over het eten kan ik niets zeggen, want we zijn er met 6 man enkel binnen gevallen rond 23u om iets te drinken. Op zaterdag 27/12/2008 ben ik in Canal echter wel de meest onbeschofte ober ooit tegengekomen. Warme dranken waren niet te krijgen (het was barkoud buiten), een uitleg daarvoor kregen we niet. Het begon al met een antwoord op mijn -misschien simpele- vraag, of er ook geen gewone simpele zwarte thee te krijgen was. ‘Thee is ook een warme drank mevrouw, dus nee geen thee’. Om 12u kregen we zonder boe of ba de rekening voorgeschoteld. Onze reactie: we moeten hier kennelijk vertrekken. We hebben dus geld bij elkaar gezocht, de rekening bedroeg 26.45 €. 4 briefjes van 5 €, 2 stukken van 2 € en voor de rest idd iets kleinere munten, maar zeker geen stukken van 1, 5 of 10 cent. Of we misschien in nog meer muntstukken konden betalen, vroeg de ober, maar dat was niet omdat hij wisselgeld wou verzamelen. Hij ergerde zich duidelijk dood. 1 van ons zei ‘seg’. ‘Is er een probleem mevrouw’, vroeg hij. Ze antwoordde van niet, maar hij drong aan. Mijn gezelschap zei -heel beleefd en rustig- dat ze vond dat hij niet erg klantvriendelijk was, een terechte opmerking. Daarop vloog hij uit dat als zijn baas hem vroeg om de zaak om 24u te sluiten, wat moest hij dan doen? Echt agressief. Mijn gezelschap zei dat dat goed kon zijn, maar dat ze toch niet meer terug kwam, waarop de ober antwoordde dat hij hoopte dat ze niet meer terug kwam, anders zou hij haar buiten sjotten (sic). Zo’n driftkikkertjes of gefrustreerde types horen niet in een brasserie te staan. Alle begrip voor het feit dat een zaakvoerder vraagt de zaak te sluiten, en dat een ober dat uitvoert. Maar dat had hij ons dan op een beleefde manier bij het brengen van de rekening kunnen uitleggen. Is het omdat hij weet dat de brasserie in een hippe wijk gelegen is, dat hij zich dit durft permitteren? wij vonden het hoe dan ook allemaal beneden alle peil!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: