Vegan Softice Saloon Lombardia

Toen het prachtig weer was, moest je hard zoeken naar plekje in de zon op een terrasje. Zo kwamen we tussen de middag terecht bij Lombardia, een snackbar die gespecialiseerd is in bio eten en vegetarische schotels.

Even de context schetsen. Begin mei (ja deze zit al even tussen de drafts), zomerse temperaturen. Bij de eerste zonnestralen zie je de fashion queens uit hun hol komen. Zonnebrillen, hemdjes. Sommigen wagen zich aan korte broeken en teenslippers. Maar dat, heren, is en blijft fout in de stad!

Dat terzijde.

We installeren ons en lonken naar de niet onknappe garçon. Kangoeroe, want zo heet deze playgirl (sic) op het kasticket, komt onze bestelling opnemen. Twee broodjes kip-curry (€8,50) en een hot Mexican tuna (€11,75). Daarbij drinken we een multivitamine fruitmix (€4,20) , een appelthee (€3,68 ) en een Tao gember (€1,96).

Niet goedkoop, maar wanneer ons eten gebracht komt, blijkt het waar voor ons geld. Beeld je een club sandwich in op hotel. Je krijgt meer dan een broodje met beleg, maar een hele schotel met allerlei groentjes. Kwalitatief allemaal hoogstaand.

We waren erg tevreden over het eten en de bediening. Daarom een 7,5/10.

Geen haute cuisine, wel meer dan degelijk in zijn categorie. Ook even vermelden dat Lombardia eveneens gespecialiseerd is in veganistisch soft ice. Eigenaar Alain Indria haalde er de internationale pers mee.

Vegan Softice Saloon Lombardia (Eethuis Lombardia)
Lombardenvest 78, Wilde Zee
Antwerpen
Open van maandag tot zaterdag overdag, van 8 tot 18 uur.

2 Reacties

  1. *kwijl* is dat alweer zo lang geleden! Dat moet een van de beste broodjes ever geweest zijn.

  2. beste dagschotel ooit. vol met linzen, rijst ,tofu,seitan, gegrilde groentenen guacamole echt ongelooflijk.
    Samen met ne gemberthee echt mijne middag kon niet meer stuk.
    Vanaf je binnenkomt lijkt het of je op vakantie bent echt top.
    Leukste plek in Antwerpen ook de lekkerste. zeker doen!!!!!!!!!!!!!

Plaats een reactie