Shopping: TIR op het Kiel

Vrijdag heb ik het gedurfd om het nieuwe mini shoppingcentrum TIR aan te doen. Je kan er o.a. met tram 2 en 4 geraken. Ik nam tram twee, waardoor je eerst de Abdijstraat (de lokale Meir) moet passeren. Dit net vernieuwde stadsdeeltje heeft iets speciaals, je vindt er specifieke uitheemse winkels maar ook typische bommawinkels zoals IDW en Damart.

De gekleurde buurt heeft een erg geslaagde make-over gekregen, maar heeft nog wat te kampen met hangjongeren. Het is soms erg irritant als je 4 groepjes passeert die je aangapen alsof je Lindsay Lohan zonder slipje bent.

Eens aangekomen bij het shoppingcentrum, merken we ook hier de netheid op. Geen papiertje te vinden. De imposante en mooie luifel heet je welkom. Het publiek is hier toch wel anders dan in de Abdijstraat. Je vindt tienerjongens die door hun meisje op sleeptouw genomen worden, maar ook moeders met kleine kinderen die even uitblazen in het centrale Grand Café.

De winkels zijn voornamelijk op een jong publiek gericht: H&M, Jack&Jones, JBC, Bershka (de enige met een mannenafdeling in Antwerpen trouwens). Daarnaast zijn er ook enkele interieurwinkels (Casa, Leen Bakker etc.) en cadeauwinkeltjes. Het winkelcentrum heeft nog niet erg te trekken, dat maakt dat je er wel zalig rustig kan shoppen en de verkopers hun volle aandacht op jou vestigen. Kortom, als de winkels je stijl zijn, is het er erg aangenaam en relaxed shoppen, Vrijdag’s is het zelfs tot 20u open!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: