Ciné: I am legend

Op en top een Amerikaanse blockbuster, en ineens ook één van mijn favoriete films uit 2007. Als je het voorstukje bekijkt denk je misschien aan een melige aftermath-film of een grootstedelijke survival. Niets is minder waar: we krijgen een aanschakeling van actie, ethische denkoefeningen, horror-elementen en emotie. Just how we like it!

!Spoiler waarschuwing!

Klassieke pandemie 

Een wetenschapster heeft door middel van een virus te manipuleren een mogelijke kuur tegen kanker gevonden. Dit pakt, rara, niet uit zoals verwacht: het gros van de wereldpopulatie sterft uit, een ander deel krijgt last van een soort hondsdolheid en wordt zonschuw. Maar er is nog een vleugje hoop: Viroloog Robert Neville (Will Smith) blijk imuun te zijn.

Van eenzaam naar eenzamer 

Samen met zijn hond zoekt hij naar de reden van zijn bestaan en een anti-virus tegen de dodelijke plaag. Dagelijks zend hij ook een bericht over de radiogolven uit,in de hoop dat iemand hem uit zijn eenzaamheid komt halen. Als hij in de val wordt gelokt door een zieke mens, komt zijn hond daarbij om het leven. 

Een van de betere in het genre 

De eenzaamheid en frustratie doen bij hem uiteindelijk de stoppen doorslaan. Maar gelukkig komt er tijdig een jonge latina langs om zijn levenswerk te voltooien. Will Smith toont hier enkele staaltjes van uitzonderlijk acteertalent. En hoewel de film duidelijk doet denken aan Resident Evil en 28 days later, voelt hij veel realistischer aan.

8 / 10

2 Reacties

 1. ’t Zal op DVD zijn 🙂

 2. Alles wat electronica bevat is voor mij. 😕
  – DVDspeler
  – GSM
  – personal computer
  – radioketen

  Want ook weer vandaag slaat mijn internet weer op niks…
  Mijn webblog-viewopen is vandaag van Radio Donna ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: