Strantwerpen of ‘Strontwerpen’?

’t Is zomer en de ondernemers weten het! Voor het derde jaar op rij opent Strantwerpen zijn deuren, met de Antwerpse jetset op de eerste rij. De realisatie van het concept gebeurt dit jaar door enkele van Antwerpens hipste ketens: Nanno Sur l’O, Stereo Sushi, Velvet Lounge en La Suite. Een slimme zet, want zo wordt het clienteel van deze hotspots rechtstreeks aangesproken. We gingen het even testen.

Chic d’Anvers

Toegegeven, op de stijlvolle banken en stoeltjes zie je een overdaad aan opgepompte kerels en genoeg peroxideblondjes om een leger mee plat te krijgen (op welke manier dan ook).

De plage d’Anvers is de uitvalsbasis voor de beau monde van ’t Stad. Laat dat je toch niet afschrikken, het is de ideale plaats om na een drukke werkweek lekker tot rust te komen met goede muziek en een lekkere cocktail. Het blijft toch een unieke locatie met een geweldig uitzicht… en een geweldig zitcomfort.

Comfort op één… in klasse

Net zoals vorig jaar werd er gekozen voor een combinatie van ligstoelen, krukjes aan de twee bars en geweldige lig/zitkussen in de respectievelijke hoeken die genoeg plaats bieden om met een grote groep vrienden plaats te nemen.

De sfeer is nog steeds ontspannen en het staren is toch geminderd tegen over vorig jaar, je komt er natuurlijk niet op je sloffen of in je versleten bermuda aan. Daar zorgen de imposante buitenwippers wel voor…

Spijs

De kaart werd dit jaar uitgebreid, naast de kleine snacks kan je dit jaar ook uitgebreid tafelen. Tussen de voorgerechten vind je o.a. gegrilde scampi met taboulé en curryvinaigrette (€ 14) of de klassieke tomaat garnaal (€ 16). Bij de hoofdgerechten vinden we bv. spareribs (€ 14) en Oosterscheldekreeft (€ 29). Je kan natuurlijk nog steeds voor tapa’s of lekkere sushi kiezen.

Drankenkaart

Wil je alles goed doorspoelen, probeer dan eens een lekkere Martini-cocktail (€ 5). We waarschuwen je wel voor de witte huiswijn, die is écht niet te zuipen. Over de andere wijnen geen klachten.

Iets vieren doe je ook best ergens anders, de champagnes vallen duur uit. Een fles Veuve Cliquot kost je 80 euro en voor de Dom Perignon betaal je 195 euro. Topmerken, d’accord, maar kenners kunnen het goedkoper vinden. Wat je wel kan doen is een fles Italiaanse schuimwijn van Martini nemen (€ 40), heel lekker en van goede kwaliteit.

Natuurlijk kan je ook voor een frisdrank gaan, maar neem géén smoothie! Je hoopt misschien op lekkere versgemixte fruitdrankjes, maar op Strantwerpen krijg je enkel een opgewaardeerd Fristi’ke. Minpunten jongens…

Conclusie

We mogen concluderen dat Strantwerpen een leuke plaats is en ontspannen er op één staat. Toch kan de kaart op sommige vlakken nog beter. De prijzen zijn natuurlijk op het publiek gericht, maar dan zijn al je producten ook van onberispelijke kwaliteit. Zestien euro voor een tomate crevette is ook wel een tikje overdreven.

7.5/10

5 Reacties

 1. Voor mensen met een minder groot ego en géén behoefte aan een buitenwipper aan hun strand: vergeet dit arrogante kut-strandje op de kasseien van het omhooggevallen zuid.

  Uitstekend alternatief: strand van St Anneke op Linkeroever: echt zand, een echt olympisch verwarmd buitenzwembad (De Molen, jachthaven, 2 EUR/dag), gezellige terrassen zonder Veuve Cliquot champagne en ‘normale’ mensen om je heen.

  En vooral: géén arrogante nieuwe rijken om de sfeer te verzieken.

 2. Het lijkt wel echt dat ’t strontwerpen is.

  Pfff…

 3. […] naar Strantwerpen, waar we hoopten dat de hogere prijzen (7.50 of 8 euro voor een moijto) en het m’as-tu-vu-gehalte voor minder drukte zouden zorgen. Dat was even fout ingeschat. Strantwerpen zat even vol. Alleen […]

 4. strantwerpen ruuult

  lekker eten en champagne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: