DVD: Dark Water

Het grauwe weer van de laatste weken biedt de perfecte sfeer voor een goeie horrorfilm. In de videotheek stootte mijn oog op Dark Water. De zoveelste in het rijtje remakes van Japanse horrorflicks. Dahlia zit in een bittere scheiding en zoekt naar een nieuwe flat voor zichzelf en haar dochter. Het budget laat niet veel toe en het wordt een klein en deprimeren stulpje op het New Yorkse Roosevelt Island. Al snel toont het appartement gebreken zoals een erg vervelende lek in het dak…

Wateroverlast

Na meermaals klagen bij de huisbaas besluit ze zelf of onderzoek te gaan in het appartement boven het hare. Ze ontdekt dat het ondergelopen is en draait vlug de kranen dicht. Uiteindelijk komt de huisbewaarder haar een handje toesteken en hij steekt de schuld op enkele losgeslagen tieners die ook in het flatgebouw wonen.

Ingebeeld vriendinnetje?

Dahlia’s dochter Ceci ontwikkeld ondertussen een vriendschap met een ingebeeld vriendinnetje, ze vermoed dat de stress van de scheiding  er voor iets tussenzit. Ze probeert haar leven terug op te nemen maar een hevige migraine gooit roet in het eten, als ze dan merkt dat de lek in haar dak terug is, loopt de emmer over. Ze gaat terug op onderzoek en leert dat de vorige bewoners van het appartmentent boven haar met de noorderzon verdwenen zijn.

Keuze maken

Nadat Dahlia’s advocaat wat research doet ontdekken ze dat de ouders hun dochter vergeten zijn. Maar waar is er met haar gebeurd? En is Ceci’s ingebeelde vriendje wel zo ingebeeld? Dahlia zal uiteindelijk voor een verscheurende keuze komen te staan.

Zoals vele Japanse horror teert ook dit verhaal op familiedrama’s in heden en verleden. De tristesse neemt komt echt over en pakt je ook Als je de verhalen van de personages beter leert kennen kan je niet anders dan medelijden voelen. De film staat dicht bij het echte leven (ok, buiten het paranormale gerekend) en is eerder een drama dat verrassend goed ineen steekt. Best wel een goed filmpje (en ook wel een bleitfilm, voor de mensen met zwakke traanvochtkanalen 🙂 ).

Rating: 7/10

Eén reactie

  1. Lijkt mij een film uit de categorie WAARGEBEURD ❗

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: