Astérix aux Jeux Olympiques

Ondanks erg cassante recensies wilden mijn ventje en ik de derde Asterix-speelfilm in de hioscoop gaan bekijken. Astérix et Obélix contre César was te braaf, Astérix & Obélix: Mission Cléopatre heeft in Francophonia een cultstatus. Tja, dan kon ‘Asterix 3’ alleen maar teleurstellen.

Het verhaal is eenvoudig en zoals dat heet ‘flinterdun’. Galliër Alafolix (Stéphane Rousseau) is smoorverliefd op de Griekse prinses Irina (Vanessa Hessler). Om met haar te kunnen trouwen, moet hij van Brutus (Benoît Poelvoorde) winnen tijdens de Olymische Spelen. Om dat te kunnen, zullen Asterix (Clovis Cornillac), Obelix (Gérard Depardieu), Panoramix (Jean-Pierre Cassel) en Assurancetourix / Kakofonix (Franck Dubosc) zullen hem daarbij helpen. Intussen heerst een machtstrijd tussen Brutus en stiefpapa Caesar (Alain Delon)

Brutus vs. Julius Caesar

Eigenlijk draait de film rond de heerlijke zelfparodie van Delon als Caesar, die het leven letterlijk zuur wordt gemaakt door klungel Brutus. Poelvoerde en Delon dragen de film met rake woordspelingen en grappige parodie. Maar dat is ook een nadeel, want is dit geen Asterix-film.

Soit. De fotografie en special effects zijn prachtig. Michael Schumacher en Jean Todt leveren nog een leuke bijprestatie als Schumix en teambaas. Maar de aanwezigheid van Zinédine Zidane (Numérodis), basketter Tony Parker (ook bekend als mijnheer Eva Longoria), Amélie Mauresmo is nutteloos en zelfs irritant.

Te Frans, te franco-français

Deze aflevering is best wel te pruimen hoor, maar je moet de Franse showbizzcultuur door en door kennen. Want de culturele verwijzingen zijn allemaal Frans. Als je het origineel niet kent, is het niet grappig. Vergelijk het met Scary Movie: ken je de geparodieerde films niet, heb je er niets aan.

Daarom 4,5/10.

Eén reactie

  1. Je suis désolée ,mais mise à part les vedettes dans le film, rien n’est intéréssant…!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: