I Famosi

Italiaanse restaurants komen in alle maten en gewichten. Je hebt de goedkope tussendoor, de studentvriendelijke allrounder, overroepen en dure etablissementen, maar ook echte, kwaliteitsvolle Italiaanse keuken. Tot die laatste groep hoort I Famosi, in de Steenbergstraat bij de Nationalestraat.

Het kader is klassiek maar niet kitsch, met veel oude zwartwitte fiftiesfoto’s. Gezellige drukte, maar geen kantinesfeer. De bediening is vriendelijk en losjes. Chef Fabio Gambone komt steevast informeren of alles naar wens is.

Keuze

Maar het belangrijkste in een restaurant is het eten. Als voorgerecht neem ik sint-jakobsschelpen met courgettevelouté, net als één van mijn twee tafelgenomen. Zijn vriend neemt de klassieke rundscarpaccio. We zijn in de wolken. De carpaccio lijkt hem overheerlijk te smaken, en onze schelpen zijn perfect. De velouté als saus maakt het af.

Als hoofdgerecht nemen we een kalfslapje met eekhoorntjesbrood, een escalope met een tomaten-basilicumsausje en ik neem pappardelle met een lamsausje. Jawel, we zijn wederom erg blij.

Klassiek en vernieuwend

De kaart is tweetalig Nederlands en Italiaans, en omvat zowel klassiekers als originele gerechten. Antipasti en pasta kosten ongeveer 13-16 euro, vlees en vis schommelen rond de 18. Goed betaalbaar voor zo’n restaurant. Omdat de twee vrienden moesten rijden enkele uren later, namen we geen fles wijn. Enkel een glaasje rood als aperitief, en die smaakte eerlijk.

I Famosi is geen resto waar je even snel een bolognese gaat eten, maar wel een plek die je uitkiest wanneer je zin hebt in een goede Italiaan, zonder te veel geld uit geven.

7,5/10

I Famosi
Steebergstraat 11 (en niet 9 zoals Zone 03 schrijft)
2000 Antwerpen
03 231 29 01
Maandag gesloten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: