Review: Mamma Mia! The Movie

Mamma Mia! Here I go again!

Metropolis Antwerpen houdt traditioneel op de 4th of July de Wilkinson American Movie Day. Voor ons een uitgelezen kans om in avant-première Mamma Mia! The Movie te bekijken. En we keerden tevreden terug.

De film is gebaseerd op de gelijknamige Broadway musical. Het verhaal: Sophie met Sky en wil dat haar vader haar tot het altaar begeleidt. Probleempje: ze weet niet wie haar vader is. Want haar mama Donna Sheridan had 20 jaar geleden op korte tijd … (lees: dot dot dot) met drie verschillende venten: Sam Carmichael, Harry Bright en Bill Anderson. En onmogelijk te weten wie de echte vader is.

Dus nodigt ze de drie uit, maar mamma Donna mag het niet weten. Zo start hen flinterdun en voorspelbaar misverstandenverhaal op het Griekse eiland waar Donna haar hotel Villa Donna runt.

Sing along

Mamma Mia! Bekijk je niet voor het verhaal. De film begint als een musical uit de oude doos, waarbij de personages uit het niets spontaan een (al dan niet aangepaste) ABBA-song te zingen. De decors zijn kitscherig, stralen met opzet een kartonsfeertje uit, zoals de filmstudio’s van weleer. De acteurs ‘zondigen’ (met opzet) aan overacting, de humor is toegankelijk. Net als een stitcom.

James Bond zingt

Bekijk deze cast eens. Amanda Seyfried (Veronica Mars, Mean Girls) als Sophie, Meryl Streep als Donna, Pierce Brosnan als Sam, Colin Firth als Harry, … Niet meteen acteurs die je associeert met zang.

En inderdaad. Streep redt zich nog wel als ze het onderste uit de kan haalt. Maar Brosnan!? Oh help, ik moest lachen en had last van plaatsvervangende schaamte teelijk. James Bond horen zingen en gekke bekken zien trekken. Het was leuk voor MM! maar ik wil het nooit meer zien! Het is überfout (en daarom weer goed).

Alle leuke dingen opsommen is onbegonnen werk. Mamma Mia! Is een fantastisch grappige film met leuk acteerwerk en een feelgood-uitstraling.

8/10!

Waarom niet 9 of meer? Omdat je MM! enkel zal appreciëren als je liefhebber bent van het genre, van ABBA en van humor à la Absolutely Fabulous. Anders blijf je toch beter thuis. Vanaf 10 september in de Belgische zalen.

We thank you for the music.

Cast:
Meryl Streep – Donna Sheridan
Colin Firth – Harry Bright
Pierce Brosnan – Sam Carmichael
Amanda Seyfried – Sophie
Stellan Skarsgård – Bill
Julie Walters – Rosie
Christine Baranski – Tanya
Dominic Cooper – Sky

Benjamin

5 Reacties

  1. I (L) Mama Mia

  2. Over mijn groenblauwe paradijs zou ik niets moeten schrijven.
    Weinig gekend en nog minder bezocht, en zo hoort het te zijn.

    Maar in deze steeds kleinere wereld trok Skopelos de aandacht van het Mama Mia productieteam die naar een Griekse, onbezoedelde en mooie locatie op zoek waren. Skopelos werd zo als locatie gekozen voor het verfilmen van de gelijknamige film.

    Voor wie geen Abba of Streep fan is blijven er dus ook de adembenemende beelden van dit paradijs.

  3. Bedankt voor deze recentie. Ik ga die film Mamma Mia zeer zeker bekijken, want ik wil COlin Firth ook wel eens zien zingen. LOL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: