Goodlife, not so good party

Geen BLGP of Eurovisie Songfestival op zaterdag 12 mei voor een keer, maar wel Goodlife. Een pubervrij feestje voor 30-plussers. Na enkele party’s in Gent streek het concept neer in het Ramada Plaza Antwerpen, ex-Corinthia.

De uitnodiging was mondeling. “Een of ander vipfeestje met receptie”, vertelde mijn gastheer. Bon, vipfeestje + receptie = kostuum, en mooi uitgedost trekken we naar de grote zaal van het Ramada.

Old style disco

De grote zaal van het hotel is vrij succesvol omgetoverd tot een leuke fuifplek. Lichtbruggen, een buffet, verschillende togen en tafeltjes. Het is 21 uur en de receptie is volop aan de gang. “Het is een feestje voor dertigers en veertigers”, laat ik me vertellen.

Inderdaad. Hier geen tieners, maar wel ‘ouderen’. Dertigers, veertigers, vijftigers en zestigers. En erg casual. We zijn wat overdressed zo blijkt. En precies veel volk ‘omdat het gratis is’, die zich dan storten op hapjes en drank.

Het thema is naar verluidt seventies disco. Twee lichtgevende dansvloeren en muziek uit die tijd geven inderdaad een discotint aan avond. Er zou 2.000 man verwacht worden, maar hoe die allemaal binnen moeten geraken? Wellicht zal de hoteldiscotheek ook open zijn gegaan voor het publiek. Maar zover en zo laat zijn we niet geraakt.

Sponsoring baart gratis catering

Slim gezien van de organisatoren. Tal van sponsors bekostigen de receptie. Corona Extra, hapjes van restaurant Hippodroom, Coca-Cola, een zeer lekkere cocktail met bosbessen, zwarte wodka en citroen, champagne met een framboos en “een nieuw bier”, waarvan de naam niet vermeld werd. Hoe weet ik nu wat ik moet kopen of bestellen bij een volgende gelegenheid?

Receptie wordt fuif

Rond 22.30 uur veranderde de receptie in een feestje. De muziek wordt luider, en er is wat meer volk. Maar echt veel ambiance is er niet. We gaven het feestje nog even, maar rond middernacht houden we het voor bekeken. Misschien hebben we de beste uren gemist, maar een evenement dat meer dan drie uur nodig heeft om op gang te geraken, stelt toch wel wat teleur. Nochtans zijn we met ons 25 lentes niet zo ver verwijderd van de doelgroep. Ook wij zijn de twinks wel ontgroeid.

Wat is Goodlife?

Wat is nu Goodlife? Via Google en Gentblogt.be komen we te weten dat het een concept uitgaat van Poplife en dat je 20 euro mag neertellen om als niet-invité. Maar erg veel informatie is er niet.

Volgende keer beter?

Eén reactie

  1. Het nieuwe bier heet Captain Cooker en is een manukabier dat origineel afkomstig is uit Nieuw-Zeeland. Meer info zoals verkoopspunten vind je op de website http://www.captaincooker.com.

Plaats een reactie