Open Opera: gerenoveerde Vlaamse Opera in Antwerpen in beeld

Verleden weekend trotseerden vele Antwerpenaren en opera queens de kou om het gerenoveerde gebouw van de Vlaamse Opera in Antwerpen van binnen en van buiten te aanschouwen. Na meer dan anderhalf uur aanschuiven hadden we tickets voor de rondleiding en het openingsconcert op zaterdagavond. De workshop hebben we in naam van de mooie klanken zonder ons laten verlopen.

De Vlaamse opera is een oude diva. Een van de of het eerste operagebouw in beton, met een koepel. Dat anno 1907. De akoestiek was wonderbaarlijk, en volgens de tourgids is die ook behouden kunnen blijven. Beeldjes vind je op ons Flickr-profiel.

Openingsconcert

Meer dan tien minuten lang speechte directeur Marc Clameur over de geschiedenis van het gebouw en van de Vlaamse Opera. Hij heeft zijn naam dus niet gestolen. Clamer, in het Frans, betekent ‘uitroepen’. De hele toespraak hebben we op video, maar het bestand is te groot voor YouTube of Dailymotion. Als iemand een goed en vooral gemakkelijk montageprogramma kent, laat dan iets weten. Dan kunnen we dat grote bestand opdelen in twee of drie stukken.

Het einde van de toespraak was een ander bestandje, dus dat kan je wel bekijken. Net als de ballonscène.

2 Reacties

  1. Ok, wij gingen ook eerst gaan, maar dachten al dat de rijen te lang zouden zijn. Binnenkort gewoon ‘ns betalen om ’n opvoering bij te wonen…

  2. Onder sociale druk zijn we toch in de rij gaan staan 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: