Sensoa: Live Positive – Talk Positive

Talk Positive is het vierde luik van de hiv-campagne van Sensoa.

Talk Positive, voor een verfrissend gesprek over hiv

Met Talk Positive, het vierde deel van de campagne Live Positive, wil Sensoa homomannen aanzetten om te praten over hiv. Door met vrienden en (seks)partners te praten over hiv kan je aangeven dat je veilig vrijen belangrijk vindt en dat je open staat voor mensen met hiv.

Eén van de fotomodellen van Talk Positive, stelt onomwonden: “Mijn vrienden kunnen me alles vertellen. Ook dat ze hiv hebben.” Waarom? Wellicht één op twintig Vlaamse homo’s heeft hiv. Veel seropositieve mannen vinden het toch moeilijk om over hiv te praten met hun homovrienden. Ze zijn bang om discriminerende of kwetsende opmerkingen te krijgen. Door te tonen dat je open staat voor mensen met hiv, kan je tonen dat die vrees ongegrond is.

Praten over hiv met een nieuwe partner is niet altijd gemakkelijk. Vaak gaan we er van uit dat de ander ook wel negatief is. Of ook positief is. Anders zou hij het wel gezegd hebben… Uitgaan van dit soort veronderstellingen is riskant. Je kan er maar beter duidelijk over zijn, vindt ons ander model: “Ik ken zijn favoriete standje, en zijn hiv-status.”

Kan jij goed praten over seks? Doe mee aan onze persoonlijkheidstest op de campagnesite van Live Positive (via www.livepositive.be en klik op TALK ). Daar vind je ook een filmpje terug van onze modellen, waarin ze vertellen wat veilig vrijen voor hen betekent. Wordt ook fan op Facebook (via www.facebook.com/livepositive ) en bekijk de extra filmpjes en foto’s! Of misschien kom je ons zelfs tegen bij het uitgaan en krijg je van ons een rolletje Talk Positive-muntjes, “voor een verfrissend gesprek over hiv.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: