CD: Céline Dion – D’elles

Diva Dion verblijdde ons enkele weken met een nieuw Franstalig album. Met D’elles breit ze een vrouwelijk vervolg aan het grootste Franstalige hitparadesucces D’eux uit 1995. Ook dit album werd gecomponeerd door Jean-Jacques Goldman en dat merk je. Zoals steeds zijn de songs van hoge kwaliteit en bevatten ze ingenieuze melodieën, deze keer allemaal door vrouwen neergepent.

Ontspannen professionaliteit

Dion weet al lang hoe ze haar stem moet gebruiken en brengt met D’Elles terug een rustige luisterplaat uit. Het album vergt meer inspanning dan het vrolijke en lekker ruige 1 fille et 4 types maar brengt je terug naar de sfeer van haar vroegere Franstalige albums, pure en ontspannen muziek.

Singles

De eerste single Et S’il N’en Restait qu’une scoorde al nummer één plaatsten in de Franstalige afzetmarkten. Immensité, de tweede single, vinden we toch veel beter. In dit nummer keert ze terug naar het veel gebruikte gitaargeluid van haar eerste platen, gecombineerd met verassende arrangementen en een catchy refrein.

Dion vs. Callas

Een van de hoogtepunten van het album is het nummer ‘La Diva’ waarop Céline door moderne technieken haar stem versmelt met die van wijlen operalegende Maria Calles. Je krijgt zowaar rillingen van het nummer. Een kort maar krachtig nummer als hommage aan de vergane glorietijden van La Callas.

Pop

Aan elke fan wordt er gedacht en zo vinden de poppy nummers A Cause en Femme Comme Chacune terug op de plaat. Dat eerste nummer werd getipt als dé meezinger voor de Franse gays. Het is zeker niet zwak, maar het kan toch beter. Het tweede popdeuntje is een ruiger nummer dat ons zeker kan bekoren, Céline op haar best!

D’elles is zeker een waardige opvolger, maar kan toch net niet tippen aan D’eux. Maar een meesterwerk is natuurlijk moeilijk te overtroeven.

7/10

Et S’il N’en Restait qu’une

Immensité

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: