Sex And The City, The Movie

New York, New York

Ze zijn terug! De preutse Charlotte, trendy Carrie, zakelijke Miranda en sensuele Samantha zetten het Manhattan weer op stelten. Vier jaar na dat afscheid namen op het kleine scherm is er veel gebeurd met de stoeipoezen. Carrie is bezig aan haar derde boek (na al twee bestsellers), Miranda’s heeft het moeilijk met privé en werk te combineren, Charlotte is superblij met haar perfecte gezinnetje en Samantha krijgt het behoorlijk heet als monogame vrouw met goddelijke buurman.

Kritiek overdreven

De film werd erg bekritiseerd maar eerlijk gezegd was het een van de beste films van het jaar! Ik heb zelf maar af en toe een aflevering meegepikt van de serie en enkele van mijn mede-cinéasten hadden ze zelfs nog nooit gezien! Toch kon het iedereen meer dan bekoren, de zaal bulderde eenstemmend van het lachen! Zelden een zaal zo in een deuk zien liggen als bij deze film.

Fashion

Ook de fashionistas onder ons worden beloond: als er één ding is dat de vier dames bind is het wel mode. Met onder meer en bezoek (eerste rij ofcourse) aan een modeshow en een trouwjurken-fotoshoot voor Vogue krijg je een dubbeldikke portie skinny models and Manolo Blahniks.

Onverzadigbare Samantha

Het verhaal zelf steekt goed ineen en sluit naadloos aan op de serie, voor de leken begint de film met een korte introductie en levenverhaal van de karakters. Goed gezien! Samantha liijkt gelukkig en houd het al vijf jaar vol in een monogame relatie. Tot ze vanaf haar jacuzzi op het terras de nieuwe buurman menig vrouw passioneel ziet nemen. De oude matras in haar komt terug wakker en als ze hem daarna in adamskostuum onder een tuindouche betrapt slaat ze helemaal door. Zal Samantha voor haar relatie kiezen?

Sprookjeshuwelijk met Mr. Big

Carrie heeft eindelijk alles wat ze wil: enkele bestsellers, genoeg cash om alle jurken van haar dromen te kopen en… Mr. Big. Na de liefdesperikelen lijkt het koppel voorgoed een item te zijn: ze staan op het punt om samen te wonen en er zit zelfs een trouw in. Zal Mr. Big zich eindelijk terug laten binden? Zal Carrie happily ever after leven?

Huwelijk op springen

Miranda’s huwelijk is een puinhoop: ze heeft al maanden geen seks meer gehad en blaf haar man als een slaafje af. Op een dag gaat hij vreemd en is het huis te klein voor hen twee. Overleeft het eens zo gelukkige koppel dit? Charlotte heeft alles: een man, geld en een (geadopteerd) kind. Als blijkt dat ze ook nog eens zelf zwanger is (na jaren infertiliteit) wordt ze bang. Zo veel geluk voor een vrouw, ze vertrouwd het niet meer.

Feel-good movie

Verwacht je aan vele stomende gesprekken, intriges, mode en luxeuze uitjes. Sex and the city is dé perfecte feel-good movie om het zomerseizoen mee in te zetten. De enige commentaar die hebben is de duur van de film: met 2u 20 minuten is hij toch een beetje te langdradig. Gelukkig wordt dit goed opgevangen door de hilarische en genante momenten van de personages. Een must-see!

Score: 8.5/10

Eén reactie

  1. […] onder Informatie-website, Levensbeschouwing, Talk-of-the-Town TotT: towntalk.wordpress.com: Sex And The City, The Movie Filmtip: Sex and the City Showbizzsite.be – 7 juni 2008 Het lijkt alsof de vier vriendinnen, om […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: