Quiz over geweld tegen homojongeren

Homoblad Homo-organisatie Expreszo, Jong & Out, Plan Nederland en de Nederlandse Nationale Jeugdraad hebben een quiz online gezet over homofoob geweld.

Aandacht voor geweld tegen homojongeren

Homojongerenorganisatie Expreszo vraagt in een online quiz aandacht voor geweld tegen homojongeren. De actie is een samenwerking met Plan Nederland en de Nationale Jeugdraad in het kader van de Plan Nederland-campagne Bescherm ieder kind tegen geweld.

“Veel mensen vergeten dat geweld tegen jongeren niet iets is dat alleen maar in verre landen gebeurt”, zegt Expreszo’s interim-voorzitter Dave Overeem. “In Nederland komt het helaas nog steeds voor dat jonge mensen op school niet voor hun geaardheid uit durven te komen, of gepest worden als ze dat wel doen.”

flikker op!
In de quiz Flikker Op! wordt de kennis van de deelnemers over geweld tegen homo’s aan de hand van een aantal recente voorbeelden getoetst. Zo wordt bijvoorbeeld de vraag gesteld hoe lang het duurt voordat iemand na ontdekking van zijn geaardheid ‘uit de kast komt’, wat onlangs door de Universiteit van Maastricht is onderzocht. Na het beantwoorden van de vraag krijgt de deelnemer uitleg te zien over het onderwerp.

“We hopen dat jongeren, met welke geaardheid dan ook, op deze manier inzien dat het leven niet altijd zo leuk is voor hun homoseksuele leeftijdsgenoten”, aldus Overeem. “Het zou mooi zijn als de quiz de deelnemers ook aan het denken zet over hun eigen houding ten opzichte van homojongeren in hun omgeving.”

info verzamelen
Naast een voorlichtende rol heeft de quiz ook als doel informatie te verzamelen over de actuele situatie met betrekking tot acceptatie van en voorlichting over homoseksualiteit.

De quiz is online te doen via: flikker-op.nl. [KRN]

Eén reactie

  1. heerlijk flikker op

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: