Gay Paris (1)

Het weekend voor Valentijn hebben we twee dagen lang genoten van een mini citytrip Parijs. Zaterdagochtend vertokken met de Thalys vanuit Luik. Zondag in de late namiddag keerden we terug. We hadden geluk met het zonnige en zachte weer.

We komen aan in de Gare du Nord rond een uur of 10. Snel een weekendticket voor de metro kopen (14 euro) en dan naar het hotel. Hotel Chambellan Morgane***, in de buurt van Place de l’Etoile, is goed en rustig gelegen.

Centrum / Le Marais / Le Louvre

We beginnen met het echte centrum: Île de la Cité met Notre Dame Dame de Paris, langs het Hôtel de Ville waar homoburgemeester Bertrand Delanoë werkt, en zo verder richting Le Marais en Centre Georges Pompidou / Centre Beaubourg.

De sfeer is er gezellig. Terrasjes, toeristjes, Tecktonik-dansers (ze waren helaas te passief om te filmen). We passeren ook Les Halles met het Forum des Halles, een groot winkelcentrum. Van daaruit richting het Louvre.

Dit voormalig koninklijk paleis blijft indrukwekkend. Het museum gaan we niet binnen. We zijn hier twee dagen en we willen veel zien. Het is slechts mijn tweede ‘echte’ keer in Parijs. De eerste keer was ik pas 8 jaar oud. Dus ja, mijn ventje toont me de bezienswaardigheden. Toch minstens een keertje gezien hebben.

Aux Champs Elysées

Als liefhebber van gebouwen van de macht wil ik langs het Palais d’Elysée in de Rue du Faubourg-Saint-Honoré. 19de eeuwse neoklassieke architectuur blijft toch erg mooi. In de buurt vind je de ambassades van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japen. Geen fotootjes hier.

Op naar de Champs Elysées. Je vindt er zowel chique flagship stores als goedkope retailketens, bioscopen, discotheek Le Queen, showrooms, megastores etc etc. Even kijken bij Gap en Benetton voor mannen. Twee dingen die we in België moeten missen. Bovendien was het toen het einde van de solden. Koopjesjacht!

We gaan helemaal te voet tot aan de Arc de Triomphe, waar de eeuwige vlam van de onbekende soldaat op dat moment wat extra aangewakkerd word. Hier mag je wel de Marseillaise meezingen.

Na een korte pauze in het hotel gaan we eten in bistro Sud-Ouest & Cie in de wijk Montparnasse. Je eet er vooral eend. Het menu van 34 euro omvat naast drie gerechten ook de huiswijn, water en koffie. Onklopbare prijs/kwaliteit.

Nadien gaan we uit in homowijk Le Marais, maar dat is een ander verhaal. Net als zondag.

4 Reacties

  1. Klinkt fun! 😀 Ik kijk al uit naar het tripje in juni!

  2. […] Paris: Centrum, Louvre, Champs […]

  3. […] Paris: Centrum, Louvre, Champs […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: