Resto: Varelli

Met enkele ex-collega’s deed ik enige tijd geleden het mezze-restaurant Varelli aan, aan de Antwerpse kaaien. Mezze zijn de Griekse variant op tapa’s. Voor mij persoonlijk was het nog vrij onbetreden terrein, maar een culinaire verassing wachtte mij op!

Spanakopita

Spanakopita

Als voorgerecht namen we allemaal de Varelli special: een grote berg Kretenzisch brood doorweekt en gemengd met tomaten, ui, feta, olijfolie en oregano. Vervolgens namen we met twee een selectie aan mezze: souzoukaki smyrna (gehaktrolletjes gestoofd in tomatensaus met beetje wijn), spanakopita (spinazieflapjes met feta), courgettekoekjes met yoghurtdip, melitzana fourno (aubergine in de oven met feta). Stuk voor stuk heerlijke combinatie’s en verassende smaken.

We betaalden allemaal rond de 25 euro, drank incluis, wat een goede is voor de uiterst vriendelijke bediening en het lekkere eten.

Melitzana Fourno

Melitzana Fourno

Welverdiende 8 op 10

Varelli
Plantinkaai 15
2000 Antwerpen
03 485 88 82

Plaats een reactie