American Apparel, Kammenstraat, Antwerpen

Na lang wachten ging deze week de Antwerpse vestiging van American Apparel open in de Kammenstraat. Niet in het bekende deel, maar over het kruispunt, tussen de Nationalestraat en de Oude Koornmarkt. Waar? In de straat van G-Star.

American Apparel (AA) verkoopt relatief weinig modellen, maar wel in talloze versies. Zo heb je slips in meer dan 30 kleuren. William Sledd is fan. De kleren worden in Los Angeles geproduceerd.

AA-kleren tonen zo goed als geen prints, en zijn wat duurder dan H&M-sdtukken. 15 euro voor een basic T-shirt, 20 voor een longsleeve, 35 voor een cardigan, 12,50 voor een slip. Apparel is bekend voor zijn basics is allerlei kleurtjes. Dat is hun kracht. Ideaal om combineerstukken te kopen.

Winkel

De winkel bestaat uit vier vroegere panden. Dat heeft twee jaar geduurd, de Apparel-inrichting nog eens zes weken. Dat verklaart het lange wachten.

Je komt binnen in de mannenafdeling. De hoofdkleur is wit, om de flashy kleurtjes meer te doen opvallen. Hoodies in paars, rrod, bruin, blauw, geel, … T-shirts, hoge sokken, mouwloze vesten, turnzakken, ondergoed. Enerzijds krijg je zin om al die variaties te kopen, maar anderzijds lijkt het erg gewoontjes. En dan is toch maar duur. Eén item paste niet in het rijtje. Je kon er ook exemplaren van Butt Book kopen, vol blote harige mannen.

Wat wel stoorde, is de te luide muziek. Het jaagt op en nodigt niet uit om te blijven snuisteren in de drukbezette rekken.

Toekomst

Naast Antwerpen komen later nog filialen in België. Zo wordt er zeker naar Brussel getrokken. AA zal het aanbod ook wat aftasten aan de verkoop. België is nog onbekend terrein luidt het.

Benjamin

Achtergrondinfo: “Hippe Amerikaanse kledingketen komt naar België”, Gazet van Antwerpen, 05.03.2008.

American Apparel
Kammenstraat 13-15
2000 Antwerpen
Tel. 03 225 32 33

4 Reacties

 1. Is it you on the pic ???
  LoL

  😉

 2. Of course not… it’s an AA promotional photo…

 3. hmmm interessant ,
  had dit nog niet gelezen kwam er toevallig op toen ik american apparel googelde . Ik ben de merchandiser bij AA en zal erop letten van die luide muziek , kwam ook deels omdat iedereen het constant veranderde door de verschillende smaken van het personeel dus hebben we nu een regel gemaakt dus dat probleem is al opgelost . Het butt book verkopen we niet meer 🙂 haha
  enkel nog de butt tijdschriften en GLU
  hopelijk groeit de winkel nog en krijgt het meer bekendheid in belgie zodat we ook naar brussel enzo kunnen uitwijken

 4. Great AA promotional photo… LOL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: