Bomaanslag verstoort World OutGames in Kopenhagen, één verdachte in hechtenis

De World Outgames in Kopenhagen zijn dinsdag verstoord door een bomaanslag op een atletiekpiste. Hierbij geraakte minstens één persoon lichtgewond. Bloggend koppel Sam Felker en Keith Little beschreven het incident. De organisatie laat zich niet doen en alle evenementen gaan gewoon door.

Enkelingen gooiden krachtige vuurwerkbommetjes naar sportende holebi’s op de piste. De aanwezigen reageerden verbouwereerd op het incident. Minstens één persoon raakte gewond aan zijn hand en kreeg ter plaatse medische hulp.

De wedstrijd ging niettemin door. Daarop ontploften nog eens twee bommen op de piste. De politie arresteerde een verdachte die uit een nabijgelegen kerktoren vluchtte. De politie denkt dat de bommen vanuit de kerktoren op de atletiekpiste werden gegooid. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte.

Volgens Gaylive werd de openingsceremonie ook al ontsierd door een gewelddadige overval door twee jongeren.

De politie pakte één verdachte op, een ander is nog voortvluchtig. De Deense pers noemt de bommetjes ‘kastanjes’ en zeggen dat het anders tolerante Denemarken de laatste tijd meer haatmisdaden meemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: