Béjart: Le tour du monde en 80 minutes

Donderdag hebben we Le tour de monde en 80 minutes, een dansende reis in 80 non-stop minuten. Een streling voor het oog.

Maurice Béjart is een legende. Met indrukwekkende producties drukte hij een onuitwisbare stempel op het ballet van de 20ste en vroeg-21ste eeuw. Toen het Béjart Festival in België geprogrammeerd werd, was de grootmeester nog levend. Helaas stierf hij op 22 november 2007.

80 minuten verwondering

In 80 minuten neemt Béjart ons mee, zonder pauze, in een balletreis rond de wereld. West-Europese dans, Russisch ballet, etnische choreo’s uit Afrika, Azië en Oceanië, een komische noot uit Antarctica en Amerikaanse show. Je krijgt ver niet genoeg van.

Maar de kracht van Béjart komt niet uit de slim bedachte danspasjes. Neen, de combinatie met kostuums, belichting, muziek, acteerprestaties en een piekfijne uitvoering vormen de echte sterren van de show.

Béjart Ballet Lausanne

Het Béjart Festival werd gelukkig niet geannuleerd door het overlijden van hun leider. Het BBL verzamelt de crème de la crème en dat merk je. Bij het BBL werken ook Belgen, waaronder Neel Jansen.

Als je ooit de kans krijgt om Béjart te gaan kijken, grijp die dan met je beide handen.

Benjamin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: