Zomerbar of Strantwerpen?

Zaterdag 4 augustus was het prachtig weer. Terrasjesweer. Ook ’s avonds. Hét moment dus om naar een van de strandbars van de Antwerpse rechteroever te trekken. Club Cabane op de linkeroever zal voor een andere keer zijn.

Zomerbar

Zomerbar, tussen Hangar 27 en de Waagnatie, is een stadsinitiatief binnen het kader van de Zomer van Antwerpen. De inrichting is Tahitiaans/Hawaiiaans-gezellig, met strooien hutjes. De tafels en banken nodigen uit om met je (onbekende) tafelgenoot een gesprek te starten.

De prijzen zijn ‘democratisch’ zoals dat heet. Softdrinks en bier heb je voor € 1,60, wijn voor 2 en een mojito voor 4.50. Er komt veel volk. Erg veel volk. Aanschuiven aan de bar was chaotischer dan wachten op bediening in D-club op het piekmoment.

Strantwerpen

Na een drankje zijn we dan maar verhuisd naar Strantwerpen, waar we hoopten dat de hogere prijzen (7.50 of 8 euro voor een moijto) en het m’as-tu-vu-gehalte voor minder drukte zouden zorgen. Dat was even fout ingeschat. Strantwerpen zat even vol. Alleen kregen we veel sneller ons drankje. Obers stonden voor de toog bestellingen op te nemen, en er waren wachtrijen, zoals in de supermarkt. Veel efficiënter. Een tip voor Zomerbar en misschien ook Red & Blue en D-club.

Strantwerpen ís duurder, meer snob en koeler dan de Zomerbar. Niets aan te doen. Maar dat exclusieve zorgt voor wat minder overrompeling (enfin, een beetje toch) en een van onze metgezellen voelde zich er in zijn chic dineroutfit veel meer op zijn gemak. Viel er minder uit te toon dan tussen de marcellekes.

Dus?

Zomerbar of Strantwerpen? Volg je humeur, maar hou er rekening mee dat bij mooi weer, je niet de enige zal zijn met hetzelfde idee. Dan maar met deken en cava naar het park trekken. Leve de decadentie!

Zomerbar is open van 18 tot 24 uur.
Strantwerpen is open van 11.30 tot 01 uur.

3 Reacties

  1. zomerbar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: