Andreas Lundstedt: “Ja ik heb hiv”

Andreas LundstedtAlcazar-zanger maakt komaf met roddels

De knappe Zweed bekent in een interview met QX-magazine dat hij al enkele jaren besmet is met het HIV-virus. Jarenlang verzweeg hij angstvallig de waarheid, maar de strijd tegen de pers en jaloerse kwatongen ging hem te ver. Hij vertelt hoe hij dankzij de sterke steun van familie en vrienden steeds sterk in zijn schoenen is blijven staan. Om speculatie te voorkomen laat hij ook weten dat noch zijn voormalige partner Magnus Carlsson (ook lid van Alcazar) noch zijn andere ex-vriendjes besmet zijn. Ook zijn huidige partner is safe.

Oorsprong onbekend

Wie hem besmet heeft, weet hij niet en wil hij ook niet weten. “Wat kan ik doen? Hem slaan? Dan steek ik liever mijn energie in een positieve toekomst”, aldus Lundstedt. Jarenlang zong hij voor verschillende Zweeds holebi- en HIV- initiatieven, en wou hij het uitschreeuwen dat ook hij besmet was. Hij voelde zich er echter nu pas klaar voor om het te vertellen. Andreas hoopt het onderwerp bespreekbaarder te maken maar wil geen medelijden. Momenteel is hij op vakantie om de pers en vragen even te mijden.

Andres en huidige vriend 
Andreas met huidige vriend Mattias Löfstrand

bron: QX-magazine

2 Reacties

  1. respect! positief dat iemand bekend voor zijn sero-status durft uit te komen… en er constructieve dingen mee wil doen.

Plaats een reactie