68% Belgische profvoetballers wilt geen homo’s in eerste klasse

Is er plaats voor homoseksuelen in het eersteklassevoetbal? Neen – 67,8%. Ja – 32,2%. Dat blijkt uit een enquête van Sport/Voetbalmagazine. Het blad bevroeg 303 spelers uit de eerste klasse.

Homofobie in de sport (en dus in het voetbal) bestrijden is een van de actiepunten van de Holebifederatie. Ook de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) werkt hieraan, maar een mentaliteit verander je niet met charters alleen.

14 Reacties

 1. GEWOON SCHANDALIG en dat zulke mensen en ploegen zo dik betaald worden en van alle kanten gesponserd worden en overheidsgelden krijgen. Kan dit nog in 2009. Hopelijk doet de LIGA voor mensenrechten hier iets aan.

 2. Onder de “prof-voetballers”zitten er zeker mensen met een dubbel leven!!
  Hoe weet ik dat???
  Als Homo weet ik meer van “de duistere kanten” van deze samenleving dan iemand vermoed.
  Voetballers hebben niks te willen als het gaat om iemands geaardheid,punt uit. Omkopen,vals spelen,vinden deze heren,blijkt uit enquete ,niet zo erg………

 3. Ten eerste, in dit artikel wordt voetbal direct veralgemeend tot sport, nogal belachelijk omdat voetbal maar 1 van de zovele sporten is
  ten tweede, je had geen testresultaten nodig om te weten dat dit zo is, en dan gaat het hier niet over het spel, maar vooral na de match, de gezamelijke douches. En dan gaat het hier helemaal niet meer over sport, maar dan gaat het hier over zich ongemakkelijk voelen als er homo’s zich onder naakte mannen bevinden. Volkomen begrijpelijk, vrouwen voelen zich ook niet op hun gemak als ze naakt onder de douche staan met een groep mannen.
  En om even te reageren op Meneer Van de Kerckhove, wat zou de LIGA van mensenrechten hieraan kunnen doen? Nog wat meer extra campagnes oprichten waarop ze wijzen op de vooroordelen over homo’s? of een extra Gay Pride Parade waar de vooroordelen nog harder versterkt worden door al die mediageile travestieten en andere marginale figuren? Deze resultaten hebben weinig te maken met vooroordelen en daarmee maken we ons toch alleen maar belachelijker.
  en waarom enkel voetballers gaan profileren als homofoob? Homofobie zit overal, in alle culturen en is van alle tijden. Zelfs op uw werk kunnen ze zitten.
  En als er daar geen homofoben zitten, dan ben ik er zeker van dat er mannen zijn die niet met u in 1 douche willen, en dit heeft niks te maken met homofobie en niks met uitsluiting.
  Deze resultaten kunnen dus niet bewijzen dat 68% van de profvoetballers homofoob zijn.

 4. Ik ben homo en sta na het sporten gewoon onder de douche met hetero-mannen. Geen enkel probleem, noch voor homo’s noch voor hetero’s. Met elkaar douchen is volstrekt normaal, niemand doet daar spastisch over. Waar moeten homo’s douchen dan? Wat is dat voor apartheid?
  Het niet willen douchen met homo’s is een vooroordeel, iets wat voortkomt uit een irreële angst. Wordt wat ruimdenkender Hendrik en je zal verlost zijn van dit soort irreële angsten.

 5. […] 68% Belgische profvoetballers wilt geen homo’s in eerste klasse […]

 6. […] op ‘7/10 profvoetballers tegen homo’s in eerste klasse’ Posted on juni 10, 2009 by Benjamin 68% Belgische profvoetballers wilt geen homo’s in eerste klasse Posted on juni 9, 2009 by […]

 7. […] 68% Belgische profvoetballers wilt geen homo’s in eerste klasse […]

 8. […] 68% Belgische profvoetballers wilt geen homo’s in eerste klasse […]

 9. […] 68% Belgische profvoetballers wilt geen homo’s in eerste klasse […]

 10. […] 68% Belgische profvoetballers wilt geen homo’s in eerste klasse […]

 11. Ahja, hetero’s mogen niet meedoen aan gay olympics of hoe het ook heet. Is dat geen grotere discriminatie? Homo’s worden niet verboden in de 1e klasse. 7 op de 10 spelers zou het gewoon niet graag willen. Gaan we mensen aanklagen omdat ze een mening hebben die jullie toevallig niet koosjer vinden? aan de gaygames mogen enkel homo’s meedoen, dat is pas discriminatie.
  Als je zelf een eigen wereldje creëert moet je niet verwonderd zijn dat je ook als anders zal behandeld worden.
  talkofthestraight.be, straightbelgium.be, straightid.eu zijn allemaal sites die niet bestaan. Laat evolutie er een paar jaar overdoen. 1969 kende de eerste optocht van homo’s ter wereld en in 40 jaar moet een mentaliteit die millennia oud is veranderd worden?
  Ik heb er zo mijn idee over.

  • Je moet niet gay zijn om deel te nemen:

   “World Outgames 2009 welcomes participants for sports, the LGBT Human Rights conference and our culture program regardless of their sexual orientation, race, nationality or religious affiliation.
   We also have a visitor program for those who just want to join us for some good times,”

 12. Voetbal is de sport die overal ter wereld zeer populair is,het is een weerspiegeling van de maatschappij.Het is een ploegsport waar men al enige tijd spelers van andere landen,met andere huidskleur en verschillende geloofsovertuigingen toelaat en dit was in de jaren ’40-’50 ondenkbaar.Een ploeg bestond dan uit spelers van dezelfde stad.Daar is verandering in gekomen dus laten we hopen dat homo’s worden aanvaard en beoordeeld worden op hun voetbalprestatie en niet op hun anders zijn.Daarom is het goed dat de voetbalbond (KBVB) ALLE vormen van discriminatie uit het voetbal tracht te bannen.Veel jongeren kijken op naar de stervoetballers en als die een voorbeeld zouden zijn van enige vorm van discriminatie,zou dit funest kunnen zijn in hun ontwikkeling.FAIR PLAY zijn in alle vormen ,is de boodschap!Sportieve groeten van een lid van KBVB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: