Feestweekend: Het Roze Huis is springlevend en feest, ondanks opdoffer

Het Roze Huis – Antwerpse Regenboogkoepel moet dan wel 39.984 euro achterstallige huur betalen, toch is dat geen reden om het feestweekend in mineur te laten verlopen.

Persbericht | Het Roze Huis bewijst met feestweekend dat het springlevend is!

Op zaterdag staan holebi-ouders en hun kinderen centraal, op zondag wordt de Draakplaats omgetoverd tot feestplein met breed aanbod van activiteiten

Het Roze Huis-Antwerpse Regenboogkoepel organiseert tijdens het weekend van 20 en 21 september haar ‘feestweekend’. Op zaterdag is er de eerste Mamoesdag in onze regio en een fuif. En op zondag is er onder meer de speeddate van de holebi-bib, een feestmarkt, een initiatie djembé, een tentoonstelling en twee boekvoorstellingen.

Het Roze Huis in het rood?
Na de overeenkomst over de huishuur tussen de Stad Antwerpen en Het Roze Huis-ARK, ontstond er bij sommigen het beeld dat onze organisatie failliet is. “Dit weekend al kunnen we bewijzen dat het tegendeel waar is, dat Het Roze Huis net springlevend is, “zegt voorzitter Sven Pichal, “onze holebi-organisatie krijgt nu een nieuwe kans om te bewijzen wat ze waard is. De volgende maanden zullen we hard werken aan ons voortbestaan. Het feestweekend is een ideaal startmoment om die kentering in te zetten,” zegt Sven Pichal, voorzitter van Het Roze Huis. Op zondag zal hij een speech houden om het feestplein op de Draakplaats te openen. Holebi of hetero, iedereen is meer dan welkom!

Programma

Zaterdag 20 september

• Vanaf 14 uur is er de Mamoesdag. De wat-voor-dag? Wel, een dag waarop lesbische mama’s en moekes en homopapa’s en -vakes de gelegenheid krijgen om elkaar te leren kennen. Je kan er gezellig praten bij een hapje en een drankje. Er is randanimatie en… een babycorner! En je kan je inschrijven voor een heerlijke spaghetti ’s avonds. Buon appetito!

Let op, de Mamoesdag is in samenwerking met Het Roze Huis, maar vindt plaats in CC Luchtbal, Columbiastraat 110 in 2030 Antwerpen. Meer info krijg je via info@mamoesdag.be

• Vanaf 21 uur bouwen we dan een schitterend feestje in Café Den Draak. Iedereen is meer dan van harte welkom om te fuiven op onze verjaardag!

Zondag 21 september

Programma Draakplaats

• Om 14 uur opent onze voorzitter Sven Pichal de feestzondag met een woordje. Daarna leidt Sven ook de twee boekvoorstellingen.

• Om 14.15 uur stelt auteur Hugo Kegels zijn tweede boek voor: ‘Driemaal is scheepsrecht’.

• Om 15.15 uur stelt boekhandel ’t Verschil haar nieuwste boek voor, de roman ‘Cadans’ van de auteur Micha L Meinderts.

• Om 16.15 uur is er een workshop djembe door BOABOB voor iedereen die wil meedoen. Echt de moeite hoor!

• Doorlopend is er dus de feestmarkt met activiteiten en kraampjes van onze aangesloten verenigingen en werkgroepen. En is er het Openlucht praatcafé van Den Draak.

Programma Grote Zaal

• Op de eerste verdieping van Het Roze Huis kan je doorlopend de mooie werken bezichtigen van schilder Jef Blancke.

Programma Zolder

• Om 15.15 uur, 16.15 uur en 17 uur is er de Holebibib-speeddate (en nu volgt de uitleg eindelijk:). Ben je een boekenwurm? Wil je graag andere holebiwurmen en hun boeken leren kennen? Schrijf je dan in voor onze allereerste, doch nu reeds onovertroffen, Holebibibdate. Het gaat zo; je stelt jezelf voor én je leert een ander kennen aan de hand van drie boeken. We zetten je tegenover elkaar en je begint gewoon te praten – en jullie zien dan samen wel waar je uitkomt. Na een tiental minuten schuif je door naar de volgende en leer je wéér drie boeken en één mens kennen.

Let op: Omdat we per definitie van een even aantal deelnemers moeten kunnen vertrekken, is inschrijven voor de speeddate zeker aangeraden. Het aantal deelnemers is daarenboven beperkt: wie eerst komt, eerst maalt. Je kan best je deelname bevestigen via holebibib@hetrozehuis.be of onthaal@hetrozehuis.be. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

• Om 18 uur is er een workshop ‘body and mind-balance’ door Yayoyayo. Zo kan je het weekend weer helemaal in balans afsluiten.

2 Reacties

 1. vorig weekend was ‘r het bezoek aan de tentoonstelling
  “Wat zou indien ?”

  ook een tentoonstelling in over gebouwen…die nooit gebouwd werden. Het gaat hier om gebouwen die tussen 1920 en 1950 door de mijnmaatschappij Limburg Maas gepland werden.

  http://www.hbvl.be/Limburg/3630/artikel.asp?art=9D8EEEE7-DF0D-40A2-834E-B2EA13C530DC

  volgend weekend zijn ‘r andere sociale “verplichtingen”.

  Hasselt

  organiseert “De Madam” op vrijdag 10 oktober ’08 een nieuwe muziekquiz.

  http://www.demadam.be/agendafront.htm
  maar quiz niet aan mij besteed.

  Komt d’r ooit vanuit http://www.holebilimburg.be actie

  boekvoorstellingen
  Holebi(bib)-speeddate
  workshop

 2. […] Dat maakte voorzitter Sven Pichal bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie op de Draakplaats. Na een periode van financiële onzekerheid is dit goed nieuws voor […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: